SmåBarn UTE

 Kursinformasjon

SmåBarn UTE er aktiviteter for aktive eller rolige barn med foreldre i aldersgruppen fra ca 2-4 år utendørs. Kurset passer for barn uansett utviklingsnivå og mestringsnivå.

  • Oppnå mestring og glede ved trening UTE gjennom samspill foreldre og barn
  • Grunnleggende og utfordrende øvelser for kroppsbeherskelse
  • Sosialt og moro – lek, sang og idrett barn og voksne sammen

Formålet er at barna skal oppnå mestringsfølelse og glede ved gjennomføring av de ulike aktivitetene og øvelsene som igjen skal bidra til en positiv effekt for alle barn, inspirasjon til nye øvelser og lek for foreldre sammen med barna UTE.

Oudoor4kids ønsker å bidra til at voksne & barn skal få utfordringer, bli inspirert og motivert til å beherske og lære nye øvelser.

Aktiviteter UTE – herlig moro – utfordrende og inspirerende!

Hensikten er utvikling av motorikk gjennom koordinasjonsøvelser, balanse og styrke. Dette gjennomføres ved hjelp av enkle redskaper i naturen så som stubber, stein mv, sang, lek og ulike aktiviteter. Introduksjon og læring av ulike turn- og gymnastikkøvelser tilpasset gruppens alder og nivå, enkle øvelser som styrker ben, armer og overkropp forøvrig bidrar til bedre balanse og koordinasjon. Aktivitetene tilpasses slik at hver kursdag blir morsom, effektiv, sosial og inspirerende for barna..

Kurset vil gi utfordringer og effekt for

  • Foreldre og barn som ikke er vant til ute aktiviteter og som ønsker å lære dette
  • Barn som har behov for utvikling av koordinasjon og øvrige fysiske ferdigheter
  • Barn som elsker aktiviteter generelt, har mestringsfølelse og som trenger nye utfordringer

Kom i gang – samspill foreldre og barn  – glade barn i naturen!

De første kursdagene vil vi bruke kjente sanger, enkle øvelser og aktivitetsoppgaver. Etter hvert blir aktivitetene og øvelsene utviklet og mer utfordrende. Likevel skal alle få utfordringer og klare å mestre på det nivået det enkelte barn befinner seg. Videre vil foreldre få ideèr til øvelser for videre motorisk utvikling, samspill og læring gjennom aktiviteter ute.

Utfordringer – mestring og læring!

For øvrig klær som det er lett å bevege seg i / treningstøy, joggesko/sko med gode grep på sålene. Klær etter vær, dvs. er det regn, ta på regntøy, ulltøy innerst om det er kaldt. Kurset holdes utendørs i hele perioden. Ved ekstreme værforhold er det forbehold om avlysning, i så fall blir det lagt ut på bloggen i forkant. Kursleder har selv med eget barn på kurset.

Siste treningsdag blir det avslutning og deltakerpremie.  Vi gleder oss – håper å se dere på SmåBarnstrening UTE – dette blir GØY!

Det tas forbehold om at under spesielle omstendigheter kan det forekomme at treningen må foregå under ledelse av deltakerne selv ved instruktørs fravær. Øvrige vilkår fremkommer på påmeldingsbekreftelse/faktura.